Kandida Bios Fitomedik

Kandida kod žena, vaginalna kandidijaza

Kandida kod žena simptomi, uzrok, lečenje

Kandida kod žena, vaginalna kandidijaza, je čest problem sa kojim se većina žena suoči bar jednom u životu. Kandida kod žena je obično bezopasna i predstavlja deo normalne vaginalne flore. Pod dejstvom različitih faktora dobre bakterije, koje inače sprečavaju prekomeran rast i širenje kandide, mogu biti uništene i njihovo mesto zauzima kandida. Prekomeran rast kandide se naziva vaginalna kandidijaza. U najvećem broju slučajeva uzročnik vaginalne kandidijaze je Candida albicans. Najčešći simptomi su svrab, iritacija, osećaj pečenja i vaginalni sekret bele boje, sirastog izgleda, bez mirisa. Iako vaginalna kandidijaza ne spada u polno prenosive bolesti, kandida se može preneti sa jednog na drugog partnera prilikom nezaštićenog odnosa.

Kandida kod žena, vaginalna kandidijaza simptomi

Najčešći simptomi vaginalne kandidijaze su:

Ukoliko crvenilo i svrab zahvate i vulvu, onda je to vulvovaginalna kandidijaza.

Žena ima komplikovanu gljivičnu infekciju ukoliko se:

Vaginalna kandidijaza faktori rizika

Kandida kod žena, odnosno vaginalna kandidijaza nastaje prekomernim rastom gljivice Candide albicans. Bakterija Lactobacillus, koja je normalno prisutna u vagini, održava kiselost vagine i sprečava rast kandide. Faktori koji povećavaju rizik za prekomerni rast kandide kod žena su:

Vulvovaginalna kandidijaza lečenje

Nekomplikovana vulvovaginalna kandidijaza se leči lokalnim antimikoticima (klotrimazol, mikonazol, flukonazol).
Kod komplikovane vaginalne kandidijaze je potrebno uzeti i sistemske antimikotike, jer postoji i prekomeran rast kandide u crevima.
U većini slučajeva vulvovaginalna kandidijaza je samo spoljašnja manifestacija prekomernog rasta kandide u crevima, zbog čega lokalno lečenje ne dovodi do rešavanja problema.

Anti kandida program sa Reishiperna sirupom i Otporil kapima za vaginalnu kandidijazu

Reishiperna sirup i Otporil kapi su potpuno prirodni proizvodi atestirani na VMA i Farmaceutskom fakultetu u Beogradu. Predstavljaju kombinaciju čak 12 lekovitih sastojaka. Daju izuzetne rezultate u tretiranju komplikovane i nekomplikovane vaginalne kandidijaze.

Otporil kapi i Reishiperna sirup:

Više o tome kako deluju ovi prirodni preparati možete da pročitate ovde:

ANTI KANDIDA PLUS KOMPLET
kliknite ovde 

Ovde možete uraditi test kojim se proverava nivo kandide u organizmu. Da li će se uticaj kandide proširiti i na druge organe zavisi upravo od količine kandide.

Testirajte se:


KANDIDA TEST ZA ŽENE
kliknite ovde